top of page

Francachela Teatre és una companyia de teatre que naix en 2008 a València de la unió d'un grup de professionals de les arts escèniques que aposta per muntatges de creació col·lectiva amb plantejaments singulars, en espais íntims i no convencionals.

Francachela Teatre proposa un joc de relació directa amb el públic que renova el ritual escènic. Un teatre que s'atreveix, que no només entreté.

 

En aquesta línia, la companyia organitza en 2011, juntament amb la Plataforma Salvem el Cabanyal, la primera edició del Festival Cabanyal Íntim, amb el propòsit de portar les arts escèniques a l'interior de les cases del barri, recolzant així la lluita i la resistència veïnal. El festival planteja un itinerari teatral pels carrers del barri, amb la intenció de dinamitzar-ho, recolzant la creació escènica contemporània de qualitat i incentivant la creació de nous públics per a les arts escèniques.

 

La Col·lectiva va ser la seu de l'última edició del festival. En aquest espai, Francachela Teatre planeja oferir tallers de teatre i altres activitats culturals.                                                                                                                                                             

 

            www.francachelateatro.com                                                                                                                                   cabanyalintim.blogspot.com.es      

 

Francachela Teatro es una compañía de teatro que nace en 2008 en Valencia de la unión de un grupo de profesionales de las artes escénicas que apuesta por montajes de creación colectiva con planteamientos singulares, en espacios íntimos y no convencionales. Francachela Teatro propone un juego de relación directa con el público que renueva el ritual escénico. Un teatro que se atreve, que no sólo entretiene.

 

En esta línea, la compañía organiza en 2011, junto con la Plataforma Salvem el Cabanyal, la primera edición del Festival Cabanyal Íntim, con el propósito de llevar las artes escénicas al interior de los hogares del barrio, respaldando así la lucha y la resistencia vecinal. El festival plantea un itinerario teatral por las calles del barrio, con la intención de dinamizarlo, apoyando la creación escénica contemporánea de calidad e  incentivando la creación de nuevos públicos para las artes escénicas.

 

La Col·lectiva fue la sede de la última edición del festival. En este espacio, Francachela Teatro planea ofrecer talleres de teatro y otras actividades culturales.

                                                                                                                          



 

                    

                                                        

 

Ancla 1
bottom of page