top of page

L' Associació Cos treballa per a generar un espai de formació en el qual es promoga l'ús i la creació de conceptes que puguen ser utilitzats com a eines de transformació social, a través de pràctiques de diferents tipus que siguen en si mateixes crítiques i transformadores.

Aquest projecte s'articula entorn de dos eixos o línies de treball: d'una banda, una línia de formació i cultura de barri,que donarà cabuda a un conjunt de  tallers, seminaris, cursos, jornades, trobades, etc., que procedeixen de diferents àmbits de la cultura i l'esport (des de tallers de lectura a classes de ioga o de dansa, passant per tallers de cuina o la projecció d'una pel·lícula, etc.).

L'activitat cultural, en aquest eix, està posada al servei de la creació de vincle social: entre els veïns del barri i entre aquests i les persones que procedisquen d'altres barris i que participen en les diferents activitats.

Tot i que les activitats d'aquest eix no contenen un contingut polític explícit, creiem que l'activitat cultural que el defineix és, en si mateixa, una activitat política, ja que s'oposa a les polítiques municipals d'abandó del barri i treballa en contra de la destrucció del teixit social que caracteritza a les societats actuals.

La idea fonamental no és una altra que deixar que aquest espai siga un espai comú.
 

 I, d'altra banda, una línia de formació i imaginació política, des de la qual s'organitzaran tallers, cursos, laboratoris, etc., que aposten per la posada en circulació i la creació de sabers, conceptes o pràctiques que servisquen a la transformació social i a la revolució ciutadana.

Parlem d'imaginació política en tallers, cursos, seminaris, presentacions, etc., que apunten més aviat a la imaginació, la creació o l'experimentació amb sabers, conceptes o pràctiques, que puguen constituir transformació radical.

 

És a dir: d'un costat "circulació" i "ús" i de l'altre "creació" i "experimentació". Això no significa, obstant això, que es puga asignar a cada activitat una funció o una altra. Som conscients que moltes vegades no podrem distinguir-les i en una única activitat es posaran en joc tant la circulació de conceptes  o sabers ja disponibles com la creació (o almenys les temptatives de creació) de conceptes, sabers o pràctiques noves. Tant millor així.

Al·ludim als dos termes, "formació" i  "imaginació", per arreplegar tots aquests matisos i perquè a més creiem que el segon d'ells, la "imaginació política" apunta a una de les capacitats específiques de l'art contemporani que nosaltres volem cultivar: la capacitat de qüestionar els relats de la ideologia dominant i la capacitat paral·lela d'inventar altres relats, altres llenguatges i per tant altres formes de tractar amb la realitat.


 

La Associació Cos trabaja para generar un espacio de formación en el que se promueva el uso y la creación de conceptos que puedan ser utilizados como herramientas de transformación social, a través de prácticas de diferentes tipos que sean en sí mismas críticas y transformadoras.

Este proyecto se articula en torno a dos ejes o líneas de trabajo: por un lado, una línea de formación y cultura de barrio, que dará cabida a un conjunto de talleres, seminarios, cursos, jornadas, encuentros, etc., que proceden de esferas distintas de la cultura y el deporte (desde talleres de lectura a clases de yoga o de danza, pasando por talleres de cocina o el pase de una película, etc.). 

La actividad cultural, en este eje, está puesta al servicio de la creación de lazo social: entre los vecinos del barrio y entre estos y las personas que procedan de otros barrios y que participen en las distintas actividades. 

Aunque las actividades de este eje no contengan un contenido político explícito, creemos que la actividad cultural que lo define es en sí misma una actividad política, en tanto que se opone a las políticas municipales de abandono del barrio y trabaja en contra de la destrucción del tejido social que caracteriza a las sociedades actuales.

La idea fundamental no es otra que dejar que este espacio sea un espacio común.
 
             Y, por otro lado, una línea de formación e imaginación política, desde la que se organizarán talleres, cursos, laboratorios, etc., que pongan en circulación saberes, conceptos o prácticas que sirvan a la transformación social y a la revolución ciudadana.

Hablamos de imaginación política en talleres, cursos, seminarios, presentaciones, etc., que apunten más bien a la imaginación, la creación o la experimentación con saberes, conceptos o prácticas, que puedan constituirse

también como herramientas de transformación radical.
 

Es decir: de un lado "circulación" y "uso" y del otro "creación" y "experimentación". Esto no significa, no obstante, que podamos asignar a cada actividad una función u otra. Somos conscientes de que muchas veces no podremos distinguirlas y en una única actividad se pondrán en juego tanto la circulación de conceptos o saberes ya disponibles como la creación (o al menos las tentativas de creación) de conceptos, saberes o prácticas nuevas. Tanto mejor así.
 


              Aludimos a los dos términos "formación" e "imaginación", para recoger todos estos matices y porque además creemos que el segundo de ellos, la "imaginación política" apunta a una de las capacidades específicas del arte contemporáneo que nosotros queremos cultivar: la capacidad de cuestionar los relatos de la ideología dominante y la capacidad paralela de inventar otros relatos, otros lenguajes y por tanto otras formas de tratar con la realidad.





 

 

 

Ancla 1
bottom of page